Ostatnia wizyta: Obecny czas: Pon, 06 Wrz 2010, 22:30

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(贸w) ]  Id藕 do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomo艣膰
 Temat postu: Re: Diablo 3
PostWys艂any: Wto, 27 Lip 2010, 17:23 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 08 Pa藕 2008, 20:01
@Darconn: Mu? Co艣 niewiele mi ten skr贸t m贸wi. Starcraft jak dla mnie by艂 bardzo takim sobie RTS-em, gdy m贸j kontakt z grami komputerowymi by艂 bardzo ograniczony, to w demo SC zagrywa艂em si臋 par臋 dni... jednak po paru latach od tamtego momentu, gdy dorwa艂em w swoje r臋ce pe艂n膮 wersj臋, jako艣 nie wci膮gn臋艂a mnie. Lepszymi od SC RTSami "nie pierwszej 艣wie偶o艣ci"(bo wiadomo, 偶e por贸wnywanie ze sob膮 SC z cho膰by Bitw膮 o 艢r贸dziemie jest pozbawione sensu) s膮 Tzar:Ci臋偶ar Korony, Twierdza(cho膰 to ju偶 produkcja nowsza, bo z bodaj偶e 2001 roku), czy te偶 Kroniki Czarnego Ksi臋偶yca. Ale co cz艂owiek to gust, wi臋c nie b臋d臋 si臋 spiera艂. SC2 nie zamierzam nawet kupi膰, cho膰 mo偶e zainstaluje demo i ew. wtedy rozwa偶臋 zakup, Diablo 3 pewnie kupi臋*, bo wydawa艂o si臋 z filmik贸w do艣膰 interesuj膮ce.

@Ruda Punk: Nie rozumiem czemu gra mia艂aby by膰 syfem. Jaka gra z gatunku h&s mia艂aby by膰 konkurencj膮 dla DIII? A je偶eli gra nie ma konkurencji, znaczy, 偶e jest najlepsza w swoim gatunku... A je偶eli chodzi o "zn臋canie si臋 nad gr膮"... c贸偶 zacz臋li produkowa膰 Hack'nSlasha, to czemu nie mieliby nazwa膰 go tytu艂em swojej kultowej serii?

* Kupowanie przeze mnie jakichkolwiek gier, to aktualnie, sprawa mocno w膮tpliwa, a ju偶 szczeg贸lnie takich wymagaj膮cych po艣wi臋cenia im sporej dawki czasu. Gram g艂贸wnie w League of Legends i jedyn膮 produkcj膮, kt贸ra by艂a w stanie oderwa膰 mnie od tego cuda na d艂u偶ej jest Assassin's Creed II, do kt贸rego w膮tpi臋, 偶eby jakakolwiek gra mog艂a si臋 zbli偶y膰 poziomem przez d艂u偶szy czas...

Ute iino, utareru kagugo no aru yatsu dakeda - Lelouch Lamperouge
Strzela膰 powinni tylko ci, kt贸rzy gotowi s膮 zgin膮膰 - Lelouch Lamperouge

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Wto, 27 Lip 2010, 17:44 
Szlachcic
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 11 Mar 2009, 19:14
Wypowiem teraz s艂owa herezji.

Mnie nigdy Diablo JAKIEKOLWIEK nie interesowa艂o. Nie lubi臋 grindu a ta gra to prawie ca艂y czas t艂uczenie Mob贸w i bos贸w otoczonych Mobami. Fabu艂a jest... podobnie jak w (podobno) w tibii ale co z tego skoro i tak ci膮gle tylko "zabij gazyliadr stwork贸w w tych lochach by mie膰 lvl up 偶eby m贸c za艂o偶y膰 t膮 wypasion膮 zbroj臋 co..." itd. itp.

W 3 nie zagram bo mi komputer nie pozwoli ale jak b臋d臋 mia艂 okazj臋 to... skosztuj臋 tego na nowo. Spodoba艂y mi si臋 "艣wiate艂ka i wabiki" i pod tym wzgl臋dem czuj臋 si臋 jak n00b ale... je偶eli gra jest 艂adna to czemu nie pozwoli膰 sobie cieszy膰 ni膮 oczu? Jakakolwiek by nie by艂a.

Na tej samej zasadzie lubi臋 Fallouta 3. Mimo 偶e jestem OGROMNYM fanem poprzednich ods艂on to ja nie szuka艂em na si艂臋 "niesp贸jno艣ci" i "zmian niechcianych" odno艣nie poprzedniczek. Nie, zamiast tego cieszy艂em si臋 ciekaw膮 gr膮 w 艂adnej oprawie. Wam radz臋 to samo z diablo.
Na kij psu膰 sobie i innym zabaw臋?

Image

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: 艢ro, 28 Lip 2010, 20:52 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 23 Cze 2008, 00:36
Miejscowo艣膰: Sosnowiec
Niraziel: Mu online, chi艅ski hack&slash online

Starcraft przewy偶sza bitw臋 o 艣r贸dziemie grywalno艣ci膮 i rado艣ci膮 z potyczek internetowych, przewy偶sza te偶 ilo艣ci膮 taktyk bojowych, Kroniki by艂y troch臋 ciekawsze grywalnie od starcrafta, za to by艂y niesamowicie ubogie pod wzgl臋dem walki, fajnie ze by艂y bitwy, cho膰 te偶 ubogie, bo dowodzenie wojskami nie pozwala艂o na du偶膮 manewrowo艣膰, a ekonomia w kronikach to p艂acz i n臋dza. Twierdze z kolei to gra ekonomiczna a nie rts, wysoko rozwini臋ta gospodarka, taktyka walki.... totalne dno. Jedyn膮 dobr膮 gr膮 strategiczn膮, kt贸ra rado艣膰 przynosi艂a mi por贸wnywaln膮 do stara to Medival, ale ze wzgl臋du na faktycznie ciekawe bitwy, nie na grywalno艣膰. Z kolei je艣li idzie o napieprzanki wszelkiego rodzaju, to tekken jest ciekawszy od diablo, chodzi o to samo, ale zamiast 4-5 klawiszy u偶ywasz 11....

Tornado:
Felix Craws - Gryzie Piach pod rosendale
Murphy Connor - Gryzie piach pod dollhouse

SC2: FelixCraws - Protoss ground forces commander

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 11:04 
Szlachcic
Awatar u偶ytkownika

Ach, stary dobry Teken.
Ach, zagra艂em sobie w Starcrafta... Trudno utrzyma膰 sie w necie d艂u偶ej ni偶 te 5 min :/

Image

Image

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 11:09 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

ale lamerski screen olaboga :D :D

Co do neta w SC - fakt, w2 jest system wyszukiwania przeciwnikow odp. dla Twoich umiejetnosci, wiec jest w miar臋 r贸wno...

Tornado:

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Pi膮, 30 Lip 2010, 15:06 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Mu... faktycznie co艣 kojarz臋, ale nigdy nie gra艂em, jedyny h&s online w jakiego mia艂em przyjemno艣膰 pogra膰, to Dekaron, ale ju偶 dawno o nim zapomnia艂em. O Medievalu nie wspomnia艂em celowo... seria Total War jest bardzo specyficzna i nie jestem pewien, czy okre艣lenie "RTS" tak zupe艂nie do niej pasuje. Tym niemniej jest to moja ulubiona saga strategii w czasie rzeczywistym i uwielbiam wszystkie cz臋艣ci(poza Empire, kt贸re by艂o mierne, 偶a艂osne i IMO posz艂o w dziwnym kierunku).

Btw. Dodam, 偶e w Starcrafta multi zagra艂em bodaj偶e tylko raz, wi臋c generalnie swoje do艣wiadczenia odno艣nie WSZYSTKICH wymienionych gier oceniam, bior膮c pod uwag臋 single, bo grywa艂em w nie gdy jeszcze nie mia艂em dost臋pu do internetu.

Mam wra偶enie, 偶e troszeczk臋 nam si臋 tu zrobi艂 offtop.

Edit: Post 700 :D

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Pi膮, 30 Lip 2010, 16:17 
Szlachcic
Awatar u偶ytkownika

Darconn napisa艂(a):
ale lamerski screen olaboga :D :D

I tu cie mam... to nie jest screen xD
Przeczytaj tytu艂 gry. "World of Diablo"!

Image

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Pi膮, 30 Lip 2010, 21:07 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

czyli co, lamerskie po艂膮cznie lamerskich gier czy 偶art fandomowy? :D

Tornado:

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Sob, 31 Lip 2010, 01:38 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 29 Gru 2008, 13:33
Chude nogi ma ten barbarzy艅ca :lol: :lol: !
Cytuj:
Jaka gra z gatunku h&s mia艂aby by膰 konkurencj膮 dla DIII? A je偶eli gra nie ma konkurencji, znaczy, 偶e jest najlepsza w swoim gatunku...

Czyli je艣li w tym roku jedynym horrorem, jaki si臋 poka偶e, b臋dzie Pi艂a XIX 8D (odpuka膰), to b臋dzie najlepszym horrorem na 艣wiecie? Nie, bo gatunek ma co艣 takiego jak korzenie. Tak samo jak Pi艂a XIX 8D nie przebije Pi艂y I czy Teksa艅skiej Masakry, tak i Diablo III nie przebije Diablo I czy Icewind Dale. Po prostu.

Bo nie skar偶y si臋 i umiera po cichu"
Dezerter

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Sob, 31 Lip 2010, 15:04 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Primo: Pi艂a nie jest horrorem, tylko thrillerem(z tego, co pami臋tam).
Secundo: Nadal b臋d膮 horrory sprzed roku/dw贸ch lat itd. Tu mamy Diablo II sprzed dziesi臋ciu...
Tercio: Gra艂em w Icewinda grubo ponad rok temu, ale wydawa艂o mi si臋, 偶e to nie jest h&s, tylko rpg.

Dodam jeszcze, 偶e imo jeste艣 negatywnie nastawiona, a ja po prostu mam nadziej臋, 偶e b臋dzie interesuj膮ca gra, nie zamierzam patrze膰 na ni膮 przez pryzmat poprzednich cz臋艣ci.

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Sob, 31 Lip 2010, 15:26 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Icewind Dale to h&s z elementami RPG - generalni fabu艂a istnieje, ale g艂贸wnym daniem jest nawalanka i expienie oraz znajdowanie czaderskich przedmiot贸w (A w dw贸jce s艂uchanie g艂osu drowa. Przepraszam, nie mog艂am si臋 powstrzyma膰.)

Cytuj:
imo jeste艣 negatywnie nastawiona

Moja opinia w stu procentach pokrywa si臋 z twoj膮 w tej konkretnej kwestii...

Cytuj:
ja po prostu mam nadziej臋, 偶e b臋dzie interesuj膮ca gra, nie zamierzam patrze膰 na ni膮 przez pryzmat poprzednich cz臋艣ci.

Mo偶liwe, 偶e b臋dzie interesuj膮ca, ale to nie b臋dzie ju偶 to samo Diablo. Gratuluj臋 podej艣cia - moje niestety jest inne, bo dla mnie gry s膮 czym艣... Hm, wa偶nym? Nie mog臋 znale藕膰 lepszego s艂owa. I dla mnie nazywanie byle g贸wna tytu艂em kultowej gry to niemal 艣wi臋tokradztwo, a na pewno du偶y nietakt. A 偶e jeszcze nie wiem, czy tr贸jka b臋dzie g贸wnem? Mam nadziej臋, 偶e nie b臋dzie, ale wnioskuj臋 to z wygl膮du postaci kobiecych. M臋skich zreszt膮 te偶. Poza tym bior膮c pod uwag臋 to, jak beznadziejna by艂a dw贸jka (w por贸wnaniu do jedynki), nie spodziewam si臋 niczego nadzwyczajnego - nawet je艣li III przebije II.

Dezerter

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Sob, 31 Lip 2010, 16:23 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

A tak generalnie... to czego si臋 w tej grze obawiasz? I czemu na podstawie wygl膮du postaci wnioskujesz, 偶e gra b臋dzie cienka? W Warcraft3 te偶 postacie wygl膮da艂y paskudnie, modele by艂y okropne itd. A jako艣 ludzie do dzi艣 t臋 gr臋 m臋cz膮... A WoW to grafik膮 straszy艂 w dniu premiery, tymczasem ostatnio w niego pogra艂em bez wi臋kszego obrzydzenia. Cho膰 ras臋 ci臋偶ko by艂o wybra膰, bo wszyscy wygl膮dali tam g艂upio.

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Sob, 31 Lip 2010, 18:09 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Dlatego 偶e poniewa偶 albowiem gdy偶:
Go艂e cycki = totalna komercha = cienka gra.
Chocia偶 na plus przemawia fakt, 偶e cycki wida膰 g艂贸wnie w reklamach, nie w zapowiedziach. W kwestii postaci - gdzie ja mia艂am oczy? Ee, po prostu patrzy艂am w inne miejsce.
Kobiece postaci bardzo mi si臋 podobaj膮 - mniszka ca艂kiem skromna, barbarzynka... W sumie faceci tej klasy te偶 zwykle pokazuj膮 si臋 w negli偶u. Tylko czarodziejka jaka艣 taka ko艣lawa.
Za to mag jest 艣liczny, na pocz膮tku my艣la艂am, ze to te偶 dziewczyna, ale pozory na szcz臋艣cie myl膮 i my te偶 od 偶ycia co艣 dostaniemy :D

Dezerter

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Pon, 02 Sie 2010, 10:34 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Ruda odpu艣膰 sobie te cycki wreszcie, nie wiem, nie zanosi si臋 偶e b臋dziesz kiedykolwiek mia艂a, 偶e si臋 tak ich czepiasz.... Psuje to ca艂膮 merytoryk臋 Twoich wypowiedzi...

Tornado:

G贸ra
Offline Profil  

Wy艣wietl posty z poprzednich:  Sortuj wed艂ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 34 posty(贸w) ]  Id藕 do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy to forum: Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w oraz 1 go艣膰

Nie mo偶esz zak艂ada膰 nowych temat贸w na tym forum
Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach na tym forum
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w na tym forum

Szukaj: