Przyczyna zombiactwa ma by膰 odkryciem nagrod膮 dla graczy na zako艅czenie sesji/ci膮gu sesji. W zale偶no艣ci od tego jak b臋dzie si臋 podoba膰 i czy b臋d膮 ch臋ci, tak samo w wypadku 2 pierwszych opcji rodzaj zombiak贸w itp. itd. odkrywany b臋dzie w trakcie. W wypadku 3 opcji b臋dziecie mieli spor膮 znajomo艣膰 gatunku martwiak贸w i wam go przybli偶臋. Takie rozwi膮zanie wydaje mi si臋 ciekawsze, je偶eli za艣 b臋dziecie chcieli mie膰 to unormowane z g贸ry to opisz臋, chodzi艂o mi jednak w przypadku 2 pierwszych opcji o zupe艂ny pocz膮tek plagi, czyli powszechnie nikt nie wie co? jak? sk膮d? Jednak mog臋 odpowiedzie膰, 偶e jest jeszcze jako艣 inaczej, z AFMBE czerpi臋 tylko mechanik臋, pomys艂y na zombie, ich stworzenie s膮 mieszank膮 dokonan膮 przeze mnie

Bo powiedzie膰, 偶e autorskie s膮 nie mog臋 z przyczyn oczywistych, w 46 tysi膮cach r贸偶nych pozycji o zombie po prostu wyczerpali temat

Mechanika AFMBE lekko skorygowana przeze mnie dla prostoty, opisz臋 konkretnie jak wygl膮da oko艂o niedzieli/poniedzia艂ku. Kiedy ju偶 b臋d臋 mia艂 dost臋p do swojego komputera, oparta na k10. Przyk艂adow膮 kart臋 postaci te偶 podrzuc臋 w tym okresie.
Co do swatu/wojska - podstawowe informacje na temat hierarchii, tyle b臋dzie wam w zasadzie potrzebne, stopnie wojskowe, podzia艂y, uzbrojenie itp informacje dostarcz臋 wam ja, 偶eby zaoszcz臋dzi膰 wam szukania, je艣li b臋dziecie mieli ochot臋, mo偶ecie oczywi艣cie wyszuka膰 jakie艣 typowe zwroty dla danej jednostki czy podobne smaczki.
Zeben: Kto艣 faktycznie w 艣rodkowej opcji w razie wojska musia艂by by膰 dow贸dc膮 fireteamu, w razie swatu i policji odst膮pie od tego bez mrugni臋cia okiem, stopie艅 hierarchizacji w jednostkach organ贸w bezpiecze艅stwa publicznego jest stopie艅 ni偶ej ni偶 w wojsku, je偶eli dow贸dca oddzia艂u zginie w tak krytycznej sytuacji jak plaga nieumar艂ych Ci ludzie w mojej opinii raczej postawi膮 na dogadanie si臋 ni偶 dow贸dztwo, przyjemniejsza opcja, z kolei w wojsku uwa偶am, 偶e dow贸dca b臋dzie si臋 wykszta艂ca艂 zawsze

Canthir: Z ammo nie b臋dzie problemu, na pewno nie na pocz膮tku, jak pisa艂em to zal膮偶ek, sam pocz膮tek, w pierwszych 2 opcjach zapas贸w macie wszelkich pod dostatkiem(oczywi艣cie dost臋pnych dla waszych postaci - zwykli ludzie: 偶arcie ubrania, rzeczy codziennego u偶ytku 偶o艂nierze itp. - wszelkie uzbrojenie i sprz臋t odpowiedni)