Ostatnia wizyta: Obecny czas: Pi膮, 10 Wrz 2010, 09:39

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(贸w) ]  Id藕 do strony 1, 2  Nast臋pna
Autor Wiadomo艣膰
 Temat postu: Kim by艣cie zostali, gdyby艣cie 偶yli w 艣wiecie fantasy?
PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 00:24 
Osadnik

Do艂膮czenie: Czw, 08 Lip 2010, 00:28
Miejscowo艣膰: Olszewnica
W艂a艣nie, kim by艣cie zostali gdyby艣cie 偶yli w 艣wiecie fantasy (magia, miecze, bez broni palnej. Jak ja jej nienawidz臋)? Z tymi samymi atrybutami jak i w naszym 艣wiecie?

Z rasy?
Z profesji?

Ja z rasy by艂bym chyba elfem.
Z profesji bym raczej zosta艂 czarnoksi臋偶nikiem lub 艂owc膮 (chocia偶 nie, ja w stodo艂臋 z 艂uku nie trafi臋).
Uczy艂bym si臋 wtedy magii, ka偶dej dziedziny. Troch臋 ofensywnej, defensywnej, przywo艂ania itd. Jednak偶e uczy艂bym si臋 tak偶e w艂ada膰 broni膮 bia艂膮 co nie co. G艂贸wnie chyba w艂贸czni膮 lub kos膮 bojow膮. Najlepiej mi to idzie. A co do magii. Wola艂bym j膮 studiowa膰 bo jestem raczej intelektualist膮. Nie mam g艂owy do matmy czy takich innych. Raczej do takich trudnych nauk (astrobiologia itd.) A magia raczej si臋 do nich zalicza.

Pozdro

G贸ra
Offline Profil E-mail  

Temat postu: Re: Kim by艣cie zostali, gdyby艣cie 偶yli w 艣wiecie fantasy?
PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 11:16 
Szlachcic
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 11 Mar 2009, 19:14
No c贸偶, znaj膮c 偶ycie...

By艂bym cz艂owiekiem.
Znaj膮c szcz臋艣cie by艂bym ch艂opem kt贸rego ojczulek, celem zarobienia, wys艂a艂 by do armii. Tam pewnie trafi艂bym do regimentu w艂贸cznik贸w lub miecznik贸w na pierwszej linii frontu gdzie 艣mier膰 ponosz膮 setki. Jako艣 bym unika艂 艣mierci w m臋czarniach przebity w艂贸czni膮 lub be艂tem z kuszy. Potem ukaza艂bym jakim艣 sposobem 偶e umiem rzeczy za艂atwia膰 i sobie radzi膰 to mo偶e by mnie przydzielili do linii kurier贸w lub zwiadowc贸w. I 偶y艂bym tak d艂ugo jako zwiadowca. 艁a偶膮c gdzie mo偶na i zanosz膮c informacje w艂adcy i genera艂om.

Image

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 11:18 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 23 Cze 2008, 00:36
Miejscowo艣膰: Sosnowiec
Rasa... nie mam poj臋cia, jakie艣 reptile co艣 w ten dese艅, ew. mroczne z艂e rasy a z profesji top seryjny morderca, czy te偶 mo偶e najemnik... co艣 w ten dese艅.

Tornado:
Felix Craws - Gryzie Piach pod rosendale
Murphy Connor - Gryzie piach pod dollhouse

SC2: FelixCraws - Protoss ground forces commander

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 11:47 
Wingless Dragonfly
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pi膮, 23 Lip 2010, 13:21
Miejscowo艣膰: Gniezno
Z rasy na pewno nie by艂abym elfem. Bleh xD Wola艂abym by膰 ju偶 orkiem, czy krasnoludem. Humm... nie wiem w sumie. Pewnie zosta艂abym cz艂owiekiem, albo jakim艣 zmiennokszta艂tnym, o.

A z klasy... no c贸偶, musz臋 wam wyzna膰, 偶e jestem nieuleczalnym full supportem. Zawsze wybieram klasy, kt贸re du偶o pomagaj膮, lecz膮ce, z buffami... Taka ju偶 jestem^^" Moje postaci przewa偶nie rw膮 si臋 do przodu, s膮 wr臋cz g艂upie w swojej odwadze i zawsze ch臋tnie pomagaj膮 i lecz膮, a偶 na ko艅cu siebie banda偶uj臋, bo nie styka mi ju偶 偶adnych czar贸w^^" Wi臋c pewnie klasa jaka艣 bardzo defensywna. Nie magiczna, w sensie mag czy inna tego typu. Ale co艣 na zasadzie priesta, albo druida - jak najbardziej^^"

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 12:31 
Osadnik
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 15 Lut 2010, 17:55
Miejscowo艣膰: Neverwinter
Z rasy chcia艂bym by膰 albo elfem, albo krasnoludem. Raczej to drugie ze wzgl臋du na ich kultur臋. W艣r贸d krasnolud贸w ka偶dy si臋 trzyma razem. Biada temu co wyzywa krasnoluda;), zawsze skorzy do bitki. Profesja? Wojownik, tropiciel( taki jak Montolio ( 偶yje w zgodzie z natur膮 ) ), ewentualnie zwiadowca ;)

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 13:39 
Gospodarz W艂oski
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 29 Pa藕 2007, 12:58
Miejscowo艣膰: Z艂oty Stok
A ja wpasowa艂bym si臋 mentalnie na pewno w 艣rodowisko ludzkie, bo taka nasza natura. Krasnoludy odpadaj膮, bo maj膮 za du偶o za 艣cis艂ych regu艂, a ja nie lubi臋 si臋 ich trzyma膰. Elfy by usz艂y, bo takie ciekawskie s膮 i lekko zlewaj膮 na rzeczy, kt贸re wed艂ug nich s膮 b艂ahe. Te偶 mi pasuj膮. Wszelkie zwierzoludzkie stworzenia r贸wnie偶 odpadaj膮.

Co do profesji, to na 100% odkrywca. 艁azi艂bym gdzie nogi mnie ponios膮 i na ile mo偶liwo艣ci wystarcza.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 14:35 
Osadnik
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 28 Lip 2010, 12:51
Jakbym mog艂a by艂abym wampirem :) Najlepiej takim na wz贸r 艁owcy z Trylogii Zimnego Ognia.. Zafascynowana nauk膮 i wieczno艣ci膮. To by do mnie najlepiej pasowa艂o :p

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 16:05 
Wingless Dragonfly
Awatar u偶ytkownika

Mnie by znu偶y艂o 偶ycie wiecznie^^" No i noc. Lubi臋 s艂o艅ce xD Gdy we藕mie si臋 wszystkie za i przeciw: to wol臋 zosta膰 przy s艂o艅cu, czekoladzie i 艣miertelno艣ci^^"

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 17:37 
Osadnik
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pi膮, 16 Kwi 2010, 23:31
Je艣li wezm臋 pod uwag臋 moje zainteresowania to tak... cz艂owiek, zubo偶a艂y szlachcic, kt贸ry nie ma nic do stracenia, a jego jedynym maj膮tkiem jest dobry p贸艂torak po dziadku, ko艅 i pieni膮dze ze sprzeda偶y ziemi i zamku, kt贸rego nie jestem w stanie utrzyma膰. Ruszam w 艣wiat. Podr贸偶uj臋 wsz臋dzie tam gdzie mog臋 nauczy膰 si臋 walczy膰, z broni膮 lub bez niej. Pracuj臋 jako najemnik, najlepiej taki 艂owca nagr贸d. Znajduj臋 w ko艅cu w艂asny k膮t, staram si臋 o syna hehehe :> przekazuj臋 mu to co potrafi臋, a on tworzy tajne stowarzyszenie rozwijaj膮ce sztuki walki :lol:. Umieram ze staro艣ci w dostatku. :lol:

Woda mo偶e p艂yn膮膰, albo niszczy膰. B膮d藕 wod膮 m贸j przyjacielu.

- Bruce Lee

http://www.youtube.com/watch?v=_k1UgOxBytc&feature=related

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 18:52 
Osadnik
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 28 Lip 2010, 12:51
Sariel napisa艂(a):
Mnie by znu偶y艂o 偶ycie wiecznie^^" No i noc. Lubi臋 s艂o艅ce xD Gdy we藕mie si臋 wszystkie za i przeciw: to wol臋 zosta膰 przy s艂o艅cu, czekoladzie i 艣miertelno艣ci^^"

Jak 偶ycie wieczne mo偶e znudzi膰 je艣li robisz tak genialne rzeczy jak sterowanie natur膮? ;| Czu艂abym si臋 jak B贸g!

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 19:12 
Wingless Dragonfly
Awatar u偶ytkownika

Nie chcia艂am si臋 nigdy czu膰 jak b贸g^^" Pewnie bym zr膮ba艂a xD A natura jest dobra taka jaka jest. Nie trzeba jej inaczej kszta艂towa膰 oO" Jedyne co mog艂oby mnie w tym poci膮ga膰 to wiedza, kt贸r膮 bym zdoby艂a.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 20:38 
Osadnik
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pi膮, 16 Kwi 2010, 23:31
Nahya napisa艂(a):
Sariel napisa艂(a):

Jak 偶ycie wieczne mo偶e znudzi膰 je艣li robisz tak genialne rzeczy jak sterowanie natur膮? ;| Czu艂abym si臋 jak B贸g!

Wieczno艣膰 w samotno艣ci...

Ja bym m贸g艂 by膰 jeszcz np. marynarzem czy piratem. Wiecie czar portowych dzielnic, ciekawe prze偶ycia bitwy morskie aborda偶e eeeeeech... Hmm kiedy艣 wpad艂em na pomys艂 krasnolud贸w korsarzy i tak tu siebie bym widzia艂.

Woda mo偶e p艂yn膮膰, albo niszczy膰. B膮d藕 wod膮 m贸j przyjacielu.

- Bruce Lee

http://www.youtube.com/watch?v=_k1UgOxBytc&feature=related

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 20:46 
Nios膮cy Kamie艅
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Wto, 20 Lut 2007, 12:59
Miejscowo艣膰: Krk wtf !?
Cz艂ek, co do tego nie ma dw贸ch zda艅. Na elfa si臋 nie nadaj臋, na krasnoluda pr臋dzej, ale nie z moim wzrostem, z r贸偶nych innych dziwniejszych nie znam chyba nic co by do mnie dobrze pasowa艂o.

Co do profesji, ha, odpowied藕 jest prosta! Kowal! Albo drwal, cie艣la czy inny rzemie艣lnik. Niewykluczone, 偶e zmuszony przez los chwyci膰 za bro艅 i zarabia膰 jako najemnik. Sko艅czy艂bym jak Idvar :D Ale w ko艅cu ch艂op z niego prosty jak drzewce dzidy a bezpo艣redni jak strza艂 z kuszy, a to si臋 ceni ;) 呕y膰 zgodnie z doktryn膮 "Dobrze i Mocno", tak!

--== Z.O.N.A. - Czas Artefakt贸w ==--
S艂u偶bowo w Krakowie. Wracam ~17.09. W sprawach pilnych pisa膰 PW/SMS.
Od pa藕dziernika zn贸w na stra偶y porz膮dku w Anduinie.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 29 Lip 2010, 23:08 
Szlachcic
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 11 Mar 2009, 19:14
Cen jako kto inny ni偶 Kowal... bym si臋 zdziwi艂 xD

Ja jeszcze zawsze chcia艂em by膰...

Synem posiadacza ziemskiego. Wielkiego bohatera czas贸w minionych wojen. Zam臋偶atego z wampirzyc膮. W domu pe艂nym przygarni臋tych os贸b ras i profesji wszelakich. Cz艂onkiem znamienitego rodu "niezwyk艂ych ludzi". Dzieckiem obdarzonym talentem magicznym matki. Dzieckiem skrytym, nie lubi膮cym s艂o艅ca... Ale 艣miertelnym. Synem ojca kt贸ry p贸艂 偶ycia walczy艂 by zyska膰 wzgl臋dy rodziny swej wiecznie m艂odej 偶ony. Sfrustrowany 偶e straci艂 tyle chwil z ni膮.
Pr贸buj膮c uzyska膰 wieczn膮 m艂odo艣膰 kt贸rej 偶ona mu nie chcia艂a da膰 ze wzgl臋du na konsekwencje!... upokarza si臋 s艂u偶b膮 demonom. Zyskuje nie艣miertelno艣膰 w pewnym sensie... jako demon zakl臋ty w kamieniu z rubinu... podarowanego mnie.
Ja bym poszed艂 do akademii magii jak ka偶dy cz艂owiek z darem powinien. Szkoli艂bym si臋 jak si臋 da ale bardziej bym by艂 szarlatanem ni偶 magiem. Po zako艅czeniu nauki dowiedzia艂bym sie 偶e przez "zdrad臋" mojego ojca ca艂e miasto, niegdy艣 wierne sprzeciwi艂o si臋 naszemu rodowi. Dowiedzia艂bym si臋 偶e "艣wi臋ta inkwizycja" pod wezwaniem "czarnego krzy偶a" uskuteczni艂a krucjat臋 przeciwko nam. Dowiedzia艂bym si臋 偶e zaatakowali ca艂y przekl臋ty przez mojego pra pra pra przodka "偶ywy" dw贸r pe艂en wampir贸w, wilko艂ak贸w, p贸艂ork贸w, elf贸w i krasnali wszelkich profesji... moich krewnych. Dowiedzia艂bym si臋 偶e walka by艂a krwawa i 偶e sam dom jakby walczy艂 by broni膰 moj膮 rodzin臋. Dowiedzia艂bym si臋 偶e teraz ca艂y ogr贸d naszej posesji us艂any jest ukrzy偶owanymi truch艂ami moich bliskich. Wiele pustych bo wampiry zamieni艂y si臋 w proch przez s艂o艅ce. Dowiedzia艂bym si臋 偶e brakuje dw贸ch krzy偶y. Mojego i mojej siostry bli藕niaczki (kt贸r膮 mam). Wpad艂bym w z艂o艣膰 tak okrutn膮 偶e trzymany przy sobie kamie艅 ojca-demona uaktywni艂by si臋 by da膰 mi przekl臋艅stwo i moc jak膮 nikt nie mo偶e i nie powinien sobie wyobra偶a膰.
Przy pomocy magii ognia piekielnego i demonologii zamordowa艂bym ka偶dego w mie艣cie a nowo postawiony klasztor czarnego krzy偶a zr贸wna艂bym z ziemi膮 przy pomocy moich demonicznych s艂ug. Nast臋pnie... poszed艂 bym szuka膰 mojej wampirzej siostry odkrywaj膮c w podr贸偶y po ca艂ym 艣wiecie 偶e sta艂em si臋 wampirem swego rodzaju... 偶e 偶y膰 nie jestem w stanie bez pokarmu z dusz. 呕y艂bym tak wiecznie z moim przekle艅stwem... i cieszy艂bym si臋 ka偶d膮 艣mierci膮 jak膮 bym zada艂... Dok艂adnie jak m贸j pra pra pra przodek kiedy艣. :twisted:

Image

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Pi膮, 30 Lip 2010, 21:08 
Br膮zowy Smok
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 10 Sty 2007, 15:10
Miejscowo艣膰: Szczecin
Ezio napisa艂(a):
magia, miecze, bez broni palnej. Jak ja jej nienawidz臋

Bez broni palnej? Buuu... Nie ma tak!
To ja bym zosta艂... Wynalazc膮 broni palnej :D. Chuck yeah! :D

W og贸le moim zdaniem nale偶y temat na "kim chcia艂by艣 by膰 w 艣wiecie fantasy", bo kim by艣my zostali to nie zale偶y raczej od nas xD.

A ja chcia艂bym by膰 smokiem. Albo gryfem. Jak dla mnie najlepsze opcje, najciekawsze i w og贸le naj. Je艣li da艂oby rad臋, to te opcje bra艂bym na pierwszym miejscu. Spokojne 偶ycie, a w razie nud贸w wystarczy polecie膰 gdzie艣 dalej ni偶 zazwyczaj i na pewno znajdzie si臋 co艣 do roboty. W spokoju odda膰 si臋 jakiemu艣 zaj臋ciowi, poznawa膰 magi臋 lub sztuk臋, a mo偶e nawet wda膰 si臋 w jakie艣 kontakty z innymi rasami, jak lud藕mi i wymienia膰 si臋 z nimi do艣wiadczeniami. Ekstra :)

Je艣li nie to mo偶e jakim艣 jaszczurocz艂ekiem, te偶 bardzo ciekawa opcja. A je艣li i tego si臋 nie da to cz艂owiekiem, te偶 bardzo mi艂a opcja, zr贸wnowa偶ona i, jakby nie potrze膰, najlepiej mi znana. Tu najlepiej by艂oby by膰 magiem. Niekoniecznie bojowym, wystarczy kto艣 kto wykorzystuje magi臋 w celach zarobkowych. Przygody i tak same mnie znajd膮, wystarczy troch臋 z magi膮 zaszale膰. A jak low magic to... no szkoda, 偶e prochu nie ma. Ale no do wojska bym si臋 nie zapisywa艂, by膰 zwyk艂ym awanturnikiem te偶 mi si臋 nie widzi, ja musz臋 mie膰 przewag臋 nad wrogiem xD. Ale stara艂bym si臋 pewnie 偶y膰 ciekawie, bylebym tylko nie musia艂 ba膰 si臋 ka偶dego dnia o swe 偶ycie.

Nie chc臋 pisa膰 jako艣 szczeg贸艂owo moich dziej贸w, bo te pewnie napisa艂aby historia. Powiedzie膰 mog臋 jedynie, 偶e na pewno stara艂bym si臋 by膰 kim艣 o du偶ej mocy, w艂adzy lub s艂awie. Po co ca艂e 偶ycie by膰 kim艣 nieistotnym? xD

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Sob, 31 Lip 2010, 10:34 
Pierzasty elf
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Wto, 29 Kwi 2008, 14:14
Miejscowo艣膰: Bia艂y B贸r k. Grudzi膮dza
Diabl臋ciem, kt贸re przez ca艂e 偶ycie nie mo偶e pogodzi膰 si臋 ze swoj膮 natur膮 B)

Z profesji... Magiem. Albo czym艣 w stylu DDkowego barda, ale maj膮cego wi臋cej magii. Tak, bard to dobry pomys艂.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Sob, 31 Lip 2010, 15:46 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 29 Gru 2008, 13:33
Ja by艂abym... C贸偶, mam dwie koncepcje, bardzo od siebie r贸偶ne.

- Wielk膮, nabit膮 bab膮 o szlachetnym sercu, kt贸ra wygina podkowy r臋kami i ratuje pi臋knych prawiczk贸w uwi臋zionych przez smoki.
- Kobiet膮 z wy偶szych sfer, o podejrzanej moralno艣ci, lubuj膮c膮 si臋 w intrygach i maj膮c膮 pod sob膮 mn贸stwo ludu. By膰 mo偶e drowk膮, ale niekoniecznie.

Bo nie skar偶y si臋 i umiera po cichu"
Dezerter

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Sob, 31 Lip 2010, 22:50 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 03 Wrz 2008, 19:51
Miejscowo艣膰: Gda艅sk
Harowa艂bym ca艂e 偶ycie na polu.

A tak serio, to chcia艂bym by膰 naukowcem-inwestorem, wizjonerem kt贸ry w swoim warsztacie wyprowadza fantasy z mroku 艣redniowiecza ; o!

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: 艢ro, 04 Sie 2010, 23:02 
Osadnik
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 04 Sie 2010, 19:14
Ja bym pewnie by艂a chochlikiem, skrzatem albo innym upierdliwym stworzeniem... ;p

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 12 Sie 2010, 14:29 
CHAOS S.P. z o.o.
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 22 Sty 2007, 14:42
Miejscowo艣膰: krak贸w
Definitywnie chcia艂abym by膰 cz艂owiekiem, zapewne 偶ycie jakie艣 poczwary niszcz膮cej ludzkie osady te偶 bywa ciekawe- ale tylko w wyobra偶eniach, a偶 tak do posiadania ogona mnie nie ci膮gnie (;

艁atwo si臋 domy艣li膰, 偶e moj膮 wymarzon膮 profesj膮 jest oczywi艣cie skrytob贸jca szpiczastouchych 艣cierw.
Chocia偶 rola wsiowego g艂upka tez jest kusz膮ca, gdybym mog艂a wybiera膰, pewnie chcia艂abym by膰 jakim艣 w臋druj膮cym alchemikiem (ale bardziej z predyspozycjami bojowymi, czyli zdolno艣膰 tworzenia chocia偶by trucizn lub czego艣 co mo偶na zamkn膮膰 w szklanym flakoniku, a p贸藕niej rzuci膰 tym robi膮c komu艣 krzywd臋- mile widziana). W艂a艣ciwie nie mia艂abym nic przeciwko gdyby si臋 okaza艂o, 偶e mam jakie艣 zdolno艣ci w stron臋 magii- to te偶 by by艂o ciekawe po艂膮czenie.

[U. czyli Paranoja]

G贸ra
Offline Profil E-mail  

Wy艣wietl posty z poprzednich:  Sortuj wed艂ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 22 posty(贸w) ]  Id藕 do strony 1, 2  Nast臋pna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy to forum: Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w oraz 1 go艣膰

Nie mo偶esz zak艂ada膰 nowych temat贸w na tym forum
Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach na tym forum
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w na tym forum

Szukaj: