Ostatnia wizyta: Obecny czas: Pi膮, 10 Wrz 2010, 09:45

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(贸w) ]  Id藕 do strony 1, 2  Nast臋pna
Autor Wiadomo艣膰
 Temat postu: LARPy
PostWys艂any: Pi膮, 22 Maj 2009, 23:41 
Brzydal
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Sob, 30 Gru 2006, 12:36
Miejscowo艣膰: Anduina
Co s膮dzicie na temat LARP贸w (Live Action Role-Playing), czyli grach fabularnych rozgrywanych na 偶ywo? Czy mieli艣cie okazj臋 bra膰 udzia艂 w takim wydarzeniu, lub chcieliby艣cie w najbli偶szym czasie?

Tutaj macie troch臋 wi臋cej informacji na ten temat: KLIK!

G贸ra
Offline Profil E-mail  

Temat postu: Re: LARPy
PostWys艂any: Sob, 23 Maj 2009, 07:26 
Gospodarz W艂oski
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 29 Pa藕 2007, 12:58
Miejscowo艣膰: Z艂oty Stok
No mnie od zawsze is臋 podoba艂膮 tego typu rozgrywka. Mo偶e dlatego, 偶e zawsze lubi臋 co艣 robi膰, a nie m贸i膰, 偶e cos robi臋. Jedyny k艂opot to za艂atwienie sobie sprz臋tu. Jakbym mia艂, a zamierzam mie膰 na wakacje to m贸g艂bym ju偶 gra膰. Je艣li by艣cie byli ch臋tni to mo偶na urz膮dzi膰 LARP'a w Z艂otym Stoku jak przyjad膮 Idvar i Ric. Tutaj jeszcze by艂oby tylu ch臋tnych, 偶e mo偶na by艂oby urz膮dzi膰 nawet ma艂膮 bitw臋 :D No dobra, bitewuni臋.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Sob, 23 Maj 2009, 12:03 
Nios膮cy Kamie艅
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Wto, 20 Lut 2007, 12:59
Miejscowo艣膰: Krk wtf !?
Z Zebenem brali艣my udzia艂 w jednym na Pyrkonie. Nie by艂o to bieganie po polach i lasach jak sobie to wyobra偶a艂em, a raczej siedzenie i chodzenie po jednej sali. Poza tym bardzo pozytywnie wspominam, nastr贸j wyj膮tkowy, klimat utrzymany, ludzie si臋 艣wietnie wczuwali. Dodam, 偶e gra toczy艂a si臋 w godzinach 23-3 i by艂em po takiej ilo艣ci kofeiny, 偶e ledwie odbiera艂em co si臋 do mnie m贸wi ;)

--== Z.O.N.A. - Czas Artefakt贸w ==--
S艂u偶bowo w Krakowie. Wracam ~17.09. W sprawach pilnych pisa膰 PW/SMS.
Od pa藕dziernika zn贸w na stra偶y porz膮dku w Anduinie.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Sob, 23 Maj 2009, 13:44 
Br膮zowy Smok
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 10 Sty 2007, 15:10
Miejscowo艣膰: Szczecin
Ja tam nigdy w czym艣 takim nie uczestniczy艂em i nie wiem, co o tym my艣le膰. Jako wielki tch贸rz z natury, pomys艂 wzi臋cia udzia艂u w takiej sesji, gdzie trzeba rzeczywi艣cie odgrywa膰 posta膰 i bez 偶adnego czasu na przemy艣lenie podejmowa膰 wa偶ne decyzje troch臋 mnie przera偶a. No i chyba, dobrze je艣li co艣 takiego odgrywa si臋 na zamkni臋tej przestrzeni. No bo, co by pomy艣leli ludzie, kt贸rzy zobaczyli by takich graczy biegaj膮cych z mieczami po lesie. 呕e to jaka艣 banda niedorozwoj贸w m贸zgowych? Troch臋 by艂aby siara... Hm... Chyba zostan臋 przy zwyk艂ej sesji...

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Sob, 23 Maj 2009, 20:42 
Gospodarz W艂oski
Awatar u偶ytkownika

Czemu odrazu takie podej艣cie? ;) Lasy s膮 du偶e a jak Ci臋 ju偶 jaki艣 dziadek zobaczy to ucieknie pr臋dzej. Nie ma co si臋 wstydzi膰 rpg'贸w. A co do trudno艣ci no to na tym polegaj膮 erpegi :D Jak prawdziwe 偶ycie, musisz podejmowa膰 dzia艂ania szybko i m膮drze. uwa偶am, 偶e to poza zabaw膮 mo偶e czego艣 nauczy膰(jak polowo pozszywa膰 sobie rozci臋t膮 g艂ow臋 :D ). Kiedy艣 chcia艂bym si臋 wybra膰 na Orkon, ale jeszcze raczej nie w tym roku, mo偶e w przysz艂ym.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Sob, 23 Maj 2009, 22:44 
Br膮zowy Smok
Awatar u偶ytkownika

Czy ja wiem, czy takie latanie i nawalanie si臋 drewnianymi mieczami jest fajne :/. 艁atwo sobie co艣 zrobi膰... A z Orkonu to si臋 z po艂amanymi gnatami wraca...

Osek napisa艂(a):
Jak prawdziwe 偶ycie, musisz podejmowa膰 dzia艂ania szybko i m膮drze.

Ale w prawdziwym 偶yciu masz wi臋ksze rozeznanie, wiesz jak膮 rol臋 odgrywa膰, bo odgrywasz siebie, a na wszystkie wa偶ne decyzje masz zwykle kup臋 czasu.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Sob, 23 Maj 2009, 23:38 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Sob, 24 Sty 2009, 23:16
Ric Simane napisa艂(a):
Czy ja wiem, czy takie latanie i nawalanie si臋 drewnianymi mieczami jest fajne :/. 艁atwo sobie co艣 zrobi膰...

Podczs grania przy stole te偶 se mo偶esz co艣 zrobi膰, wierz mi :P

Ric Simane napisa艂(a):
A z Orkonu to si臋 z po艂amanymi gnatami wraca...

Ah, wszystko od graczy zale偶y czy si臋 b臋d膮 nawala膰 z ca艂ej si艂y czy nie. Mo偶e tam sami maniacy s膮 :P

Nie mniej ciekawi mnie, jak to wygl膮da. Musz臋 kiedy艣 zagra膰, 偶eby poprostu zobaczy膰 na czym to polega, bo jako艣 nie umiem sobie tego wyobrazi膰 ;] No ale fakt faktem - wtedy trzeba ju偶 liczy膰 tylko na siebie i szybko si臋 decydowa膰.

"呕ycie przecieka mi臋dzy palcami, gdy nie turlasz kostkami" ;)

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Czw, 28 Maj 2009, 13:24 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 29 Gru 2008, 13:33
Ale d艂ugo mnie nie by艂o!
Ca艂e 偶ycie marzy艂am, 偶eby jechac na LARPa. (to znaczy od jakiego艣 p贸艂 roku, odk膮d si臋 o tym dowiedzia艂am...) Ale niestety, doskwiera mi brak kasy, brak aprobaty rodzic贸w (za rok b臋d臋 to walic) i generalnie wielki BRAK. A偶 wesz艂am na stron臋 Fantazjady i zobaczy艂am, 偶e szukaj膮 NPC贸w. Niestety, role mi 艣rednio podchodzi艂y (potw贸r, cycata lala z gosposy, ksi膮dz i krasnoludzcy g贸rnicy). Znacie jakie艣 inne LARPy szukaj膮ce BN贸w? Bo wujek google nie...

Bo nie skar偶y si臋 i umiera po cichu"
Dezerter

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Wto, 27 Lip 2010, 00:14 
Osadnik

Do艂膮czenie: Czw, 08 Lip 2010, 00:28
Miejscowo艣膰: Olszewnica
Ja kiedy艣 bra艂em udzia艂 w jednym LARPie (tzw.) by艂em MG, przy okazji odgrywa艂em nekromant臋. Lecz zauwa偶y艂em 偶e nie mam znajomych na takie zabawy. Tylko ja wiedzia艂em co to. Koledzy zepsuli ca艂膮 sesj臋. Jajca se robili (co w sesji jest najgorsze). Co zepsu艂o sesj臋. Je艣li kto艣 organizuje LARP jako艣 p贸藕n膮 jesieni膮 (w okolicach Warszawy, Legionowa) w klimatach fantasy (bez broni palnej, plis. Jako艣 w fantasy mi nie na miejscu) jaki艣 mroczniejszych, niekoniecznie, lecz fajnie by by艂o. Ch臋tnie si臋 zapisze. A p贸藕n膮 jesieni膮, bo b臋d臋 mia艂 wtedy eqipement. Dwa miecze oraz kos臋 bojow膮 (moje ulubione cacuszka. Mo偶esz trzyma膰 wroga na odleg艂o艣膰, nie trac膮c przy tym na sile). A str贸j mam (no, lekki str贸j na tors).
Pozdro

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Wto, 27 Lip 2010, 00:51 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 23 Cze 2008, 00:36
Miejscowo艣膰: Sosnowiec
Larpy s膮 艣wietne, niedawno wr贸ci艂em z larpa neuroshimy, czyli postapo i naprawd臋 warto si臋 pobawi膰 :)

Tornado:
Felix Craws - Gryzie Piach pod rosendale
Murphy Connor - Gryzie piach pod dollhouse

SC2: FelixCraws - Protoss ground forces commander

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Sob, 31 Lip 2010, 01:48 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 29 Gru 2008, 13:33
Ja po raz pierwszy w 偶yciu wzi臋艂am udzia艂 w LARPie, ma艂o tego, w trzech LARPach w ci膮gu trzech dni! By艂o zajebi艣cie, i tylko jeden z nich by艂 fantasy. Najbardziej wjecha艂 mi na psych臋 ten, w kt贸rym odgrywali艣my powsta艅c贸w zamkni臋tych w piwnicy, kiedy "nasi" przywlekli "je艅ca" - dziewczyn臋 odgrywaj膮c膮 ssmank臋, naprawd臋 mia艂am ochot臋 si臋 na ni膮 rzuci膰...

Bo nie skar偶y si臋 i umiera po cichu"
Dezerter

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Sob, 14 Sie 2010, 20:23 
Szlachcic
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 11 Mar 2009, 19:14
Chyba znalaz艂em idealne miejsc臋 na zorganizowanie!
Nie jestem pewien, do艣wiadczenia nie mam wogle wi臋c... nie wiem.

Runowo, dw贸r ze starym zamkiem. Nagroda za najwi臋kszy klimat (!). My艣l臋 偶e by si臋 nada艂o. Wogle sam bym kiedy艣 na larpa chcia艂 :cry:

Image

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Sob, 14 Sie 2010, 23:17 
Br膮zowy Smok
Awatar u偶ytkownika

Zorganizowanie LARpa to nie takie hop ciup. Ju偶 艂atwiej sesje zorganizowa膰.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Sob, 14 Sie 2010, 23:25 
Nios膮cy Kamie艅
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Wto, 20 Lut 2007, 12:59
Miejscowo艣膰: Krk wtf !?
Zale偶y czy larpa 'pokojowego' czy prawdziwego 'terenowego'. Pokojowy jest o tyle prostszy, 偶e mo偶e oby膰 si臋 bez wi臋kszych ilo艣ci akcesori贸w, wystarczy dobrze przygotowany scenariusz i role dla graczy. W teren贸wce od akcesori贸w nie uciekniesz, a i scenariusz musi by膰 dok艂adniej opracowany.

W sumie gra艂em w 3 LARPach, wszystkie na Pyrkonach, i musz臋 przyzna膰, 偶e taki rodzaj rozgrywki bardzo mi si臋 podoba, jednak z przyczyn wielu nie jest mi dane go za偶ywa膰 poza konwentem :/

--== Z.O.N.A. - Czas Artefakt贸w ==--
S艂u偶bowo w Krakowie. Wracam ~17.09. W sprawach pilnych pisa膰 PW/SMS.
Od pa藕dziernika zn贸w na stra偶y porz膮dku w Anduinie.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Pi膮, 03 Wrz 2010, 23:32 
Zmazik
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: 艢ro, 01 Wrz 2010, 22:21
Miejscowo艣膰: Zuoty Stok
Ostatnio coraz bardziej ci膮gnie mnie 偶eby zagra膰 w jakiego艣 LARP-a. Zaczyna mi troch臋 brakowa膰 czego艣 wi臋cej, ni偶 zwyk艂e gadanie o tym co robi臋 ;) Jednak na nasze miejscowe warunki troch臋 ci臋偶ko co艣 zorganizowa膰, zw艂aszcza, 偶e brakuje nam graczy. Fajnie by艂oby co艣 zrobi膰 podczas kolejnego zlotu Anduiny ;) Miejsca do grania w Stoku jest du偶o, problem mo偶e by膰 tylko ze sprz臋tem, ale wszystko da si臋 jako艣 za艂atwi膰.
Osek napisa艂(a):
jak Ci臋 ju偶 jaki艣 dziadek zobaczy to ucieknie pr臋dzej

Albo b臋dzie sta艂 i my艣la艂, 偶e film kr臋c膮 xD

moja skromna galeryjka..

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Sob, 04 Wrz 2010, 08:35 
Gospodarz W艂oski
Awatar u偶ytkownika

Zb贸j napisa艂(a):
Albo b臋dzie sta艂 i my艣la艂, 偶e film kr臋c膮 xD

Oby tak w艂a艣nie by艂o.

W zasadzie to mo偶na by by艂 zrobi膰. Tylko Anduina ze Szczecina niech powie czy maj膮 jakie艣 stroje i mo偶na zacz膮膰 my艣le膰. My tutaj wszyscy mamy jakie艣 ubranka w klimatach 艣redniowiecznych. Mo偶na te偶 zrobi膰 zawsze co艣 w WODzie, ale moim zdaniem nie by艂oby to ju偶 tak ciekawe, bo nie trzeba by by艂o w zasadzie si臋 przebiera膰. Nasuwa si臋 jeszcze pytanie, kto by mistrzowa艂. Nigdy w LARPa nie gra艂em i nie wiem jak to wygl膮da z ilo艣ci膮 MG na liczb臋 graczy.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Sob, 04 Wrz 2010, 10:42 
Mieszkaniec
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Pon, 23 Cze 2008, 00:36
Miejscowo艣膰: Sosnowiec
Tak z MG na 7-10 os贸b powinien wystarczy膰, ew. 2 ale to by by艂o ju偶 boskie, walka, czy te偶 rywalizacja 2 grup wygl膮da ciekawie, ja osobi艣cie wola艂bym Larp post apokaliptycznego bo mam gotowy str贸j :D A do innych musia艂bym od 0 skroba膰 ;) A co do wzroku i zdziwienia innych ludzi gwarantuje wam, 偶e nic, ale to nic nie wzbudza wi臋kszego przestrachu, zaskoczenia i zainteresowania ni偶 przemarsz 20-25 os贸b pod broni膮 w sk贸rach, zbrojach, mundurach. Ludziom niemal偶e lecia艂y rzeczy z r膮k a szcz臋ki obija艂y si臋 o ziemi臋. Tak samo jak ja szed艂em na k膮piel w rzece w spodniach woodlanda z makija偶em obitej twarzy, nie zapomn臋 chyba wzroku przechodni贸w ;)

Tornado:
Felix Craws - Gryzie Piach pod rosendale
Murphy Connor - Gryzie piach pod dollhouse

SC2: FelixCraws - Protoss ground forces commander

G贸ra
Offline Profil  

PostWys艂any: Sob, 04 Wrz 2010, 11:45 
Pierzasty elf
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Wto, 29 Kwi 2008, 14:14
Miejscowo艣膰: Bia艂y B贸r k. Grudzi膮dza
Co do LARPa to ja my艣l臋 偶eby sobie na ob贸z Silberberg pojecha膰 w przysz艂ym roku.
Taka kryptoreklama ma艂a:
http://www.silberberg.pl/
Na razie moja opinia na ten temat jest jeszcze niejasna, wi臋c lepiej sami popatrzcie i mo偶e co艣 si臋 porobi.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Sob, 04 Wrz 2010, 12:57 
Br膮zowy Smok
Awatar u偶ytkownika

Osek napisa艂(a):
Tylko Anduina ze Szczecina niech powie czy maj膮 jakie艣 stroje i mo偶na zacz膮膰 my艣le膰.

Mietek ma kolczug臋, habit i miecz (i r贸g)- to wszystko je艣li chodzi o fantasy. Mamy jeszcze maski gazowe i jedno (niesprawne) ASG, na wypadek post-apo czy stalkera jakiego艣.
Darconn napisa艂(a):
A co do wzroku i zdziwienia innych ludzi gwarantuje wam, 偶e nic, ale to nic nie wzbudza wi臋kszego przestrachu, zaskoczenia i zainteresowania ni偶 przemarsz 20-25 os贸b pod broni膮 w sk贸rach, zbrojach, mundurach.

No... przyznam, 偶e osobi艣cie g艂upio bym si臋 czu艂 id膮c w takim pochodzie :/. Nie lubi臋 robi膰 z siebie widowiska.

G贸ra
Offline Profil E-mail  

PostWys艂any: Sob, 04 Wrz 2010, 13:12 
Son of Flames
Awatar u偶ytkownika

Do艂膮czenie: Nie, 15 Kwi 2007, 13:28
Miejscowo艣膰: Citizen of Gehenna
Ric Simane napisa艂(a):
Nie lubi臋 robi膰 z siebie widowiska

Na mnie te偶 dziwnie patrzeli jak biega艂em przebrany za zwierzocz艂eka... Tak bywa ^^'
Przed i w czasie konwent贸w ( a przynajmniej Pyrkonu ) fajnie si臋 ogl膮da stada 'dziwak贸w' w sk贸rach i z toporami, w maskach gazowych i pod broni膮 etc. lataj膮cych po mie艣cie, nie tylko w pobli偶u budynk贸w konwentowych a i reakcje ludzi s膮 ciekawe :D
Cho膰 faktycznie droga w strojach na LARP'a mo偶e przyci膮ga膰 uwag臋 to sama akcja jest ju偶 raczej w miejscach odludnych wi臋c jest luz psychiczny ;)
Ja musia艂 bym wszystko spreparowa膰 jako艣 na przysz艂y rok gdyby艣my mieli co艣 organizowa膰 bo nie dysponuje ani postapo strojem ani historycznym 偶adnym, mo偶e jak膮艣 sk贸r臋 wygrzebi臋 jeszcze czy ko偶uch ale na tym koniec...

I was born to burn...

G贸ra
Offline Profil E-mail  

Wy艣wietl posty z poprzednich:  Sortuj wed艂ug  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 25 posty(贸w) ]  Id藕 do strony 1, 2  Nast臋pna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy to forum: Brak zarejestrowanych u偶ytkownik贸w oraz 1 go艣膰

Nie mo偶esz zak艂ada膰 nowych temat贸w na tym forum
Nie mo偶esz odpowiada膰 w tematach na tym forum
Nie mo偶esz edytowa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz usuwa膰 swoich post贸w na tym forum
Nie mo偶esz dodawa膰 za艂膮cznik贸w na tym forum

Szukaj: